Florø 57 74 33 00

Førde 57 82 23 00

Stryn 57 87 33 00

Velkommen til

Sunnfjord apotek på nett!

Råd og tips

gravid_top

Graviditet og amming

Når man er gravid er det en rekke ting man skal passe på å at man får i seg og en rekke ting man skal unngå å få i seg-

Legemidler og graviditet og amming

Si alltid fra om at du ammer når du er i kontakt med en lege og får en resept, eller hvis du kjøper et reseptfritt legemiddel på apoteket. Kanskje kan legen eller apotekpersonalet i slike tilfeller velge et annet legemiddel som i mindre grad går over i morsmelk.

Ernæring og kosthold:

Folat:
De som planlegger graviditet eller som kan regne med å bli gravid, anbefales et daglig folatinntak på 0,4 milligram (400 mikrogram). De aller fleste kvinner i Norge får ikke i seg så mye folat gjennom maten. Derfor anbefaler Statens ernæringsråd at alle kvinner i denne gruppen tar et daglig folattilskudd i form av en tablett som inneholder 0,4 milligram. I tillegg er det viktig å spise folatrike matvarer.

På hjemmesiden Matportalen.no finner du informasjon om mat fra offentlige myndigheter. Det er sider med egne kostholdsråd til gravide og ammende.

Linker til mer informasjon om graviditet og amming:

Brosjyrer:

Foreldrebrosjyrer
Apotekforeningen gir ut en serie med Foreldrebrosjyrer som er utarbeidet av en tverrfaglig gruppe i samråd med eksterne sakkyndige. Brosjyrer er beregnet på sped- og småbarnsforeldre. Det er laget 19 brosjyrer i serien. Brosjyrene kan fåes på de fleste av landets apotek. Dersom du vil skrive de ut selv finner du linker til brosjyretekstene nedenfor.

Amming:
  • Brosjyre om amming (PDF) (Brosjyre om amming laget i samarbeid mellom Helsedirektoratet og Ammesenteret på Helsedirektoratets nettsider)
Kilder:

Norges apotekerforening (NAF), matportalen.no

Sunnfjord apotek er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne kilder som det linkes til fra www.sunnfjordapotek.no