Florø 57 74 33 00

Førde 57 82 23 00

Stryn 57 87 33 00

Velkommen til

Sunnfjord apotek på nett!

Råd og tips

tablet_top

Trenger du å identifisere en tablett/kapsel?

Prøv den danske siden medicin.dk På denne internettsiden finner du et system for å identifisere tabletter. Velg Medicin i menyen øverst til høyre deretter Identifikation. Identifikasjonssystemet, NIS er under utvikling og vil etterhvert kunne brukes til å identifiserer tabletter fra hele norden. NIS står for Nordisk Identifikations System og er et nordisk samarbeid mellom Sverige, Norge og Danmark. NIS inneholder, med få unntak, fotografi av alle godkjente tabletter og kapsler i Danmark. Med tiden vil databasen inneholde samtlige tabletter og kapsler på det nordiske marked.

Siden denne siden for tiden bare inneholder danske tabletter må man vere forsiktig med å konkludere 100% ut ifrå resultatene.

Hjelp til identifikasjon av preparater:

På siden er det mulig å finne fram til et bestemt preparat ut fra en enkelt tablett eller kapsel.

Det er mulig å identifisere ut fra følgende kriterier:

  • Grafisk preg
  • Numerisk preg
  • Alfabetisk preg
  • Delekors
  • Farge

Det er muligt å legge inn ett eller flere av ovenstående parametre.

Grafisk preg:
Hvis tabletten/kapslen har et grafisk preg, velges dette ved at trykke med musen på det relevante ikon. Hvis tabletten/kapslen ikke har grafisk preg, velges "Intet valgt".

Numerisk preg:
Hvis tabletten/kapslen har et preg som starter med et tall, velges dette ved å finne preget i drop-down boksen. Hvis tabletten/kapslen ikke har et numerisk preg, velges "Intet valgt / ved ikke".

Alfabetisk preg:
Hvis tabletten/kapslen har et preg som starter med en bokstav, velges dette ved finne preget i drop-down boksen. Hvis tabletten/kapslen ikke har et alfabetisk preg, velges "Intet valgt / ved ikke".

Delekors:
Her markerer man om tabletten har ingen, dele eller kryss kærv. Hvis dette ikke kjennes, velges "intet valgt".

Farveskala:
Her markeres hvilken farge tabletten/kapslen har. Hvis man er usikker på hvilken skala tabletten/kapslen ligger inden for, er det muligt at krysse av på flere farveskalaer.
Hvis du vet at tabletten/kapslen er gjennemsiktig kan du markere dette, da får du bare gjennomsiktige preparater med i søkingen. Likeledes hvis du vet at tabletten/kapslen er flerfarvet kan du markere dette og derved begrense søkingen til flerfarvede preparater

Resultat:
Når du trykker på "søg", utføres søket med de valgte parametre. Resultatet blir en oversikt over de spesifikke tabletter/kapsler som passer på søket. Likeledes vises samtlige parametre du har søkt på.
Nå er det mulig å gå direkte fra resultatsiden for å se bilder samt gå til preparatbeskrivelsen.

Dersom du er usikker på hva som står på tabletten kapselen kan du prøve deg frem og se hvilke resultater du får. Du kan sammenlikne med bildene av tablettene/kapslene i søkeresultatet